Kisah Seram Pelajar Uitm Di Banglo Depan Wet World Shah Alam ?

rumah berhantu
Sekadar ingin berkongsi dengan anda di ZoOmartis.Net dan Facebook, kisah beberapa orang rakan dan pelajar di sebuah banglo di Seksyen 2 Shah Alam berdepan dengan Wet World. Namun kesahihannya belum dapat dipastikan, baca dan tafsirlah sendiri betul ke tak.

Story….( Seram ) 

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa…..dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la]. 
Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. 
Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la….[?] 
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya… 
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas. 

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea . Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi “dagu” org first kena. 
Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg…. Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak…mngkin psl takut kot. 
Mlm tu kitorg kna lg teruk. 
Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda… 
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat. 
Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak….taik betol diorg ni. 
Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. 
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la… Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!   
Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah. 
Azmi “dagu” plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol “eye to eye” ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita. 
Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk “bile ms plak kitorg tgk dvd ni?”. Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol…..kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil. 
Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak. 
Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp….smp subuh!! 
Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu…Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni…ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden? 
Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg. 
Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak…Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam. 
Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni “keras”.ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss…… 
Aku demam 3 hari. 
Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang. 
Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x? 
Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt……Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu.. 
Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila…al-fatihah ..
Direct Email

Jangan Lupa Komen Yer !!

18 Responses to Kisah Seram Pelajar Uitm Di Banglo Depan Wet World Shah Alam ?

  1. Anonymous says:

    cerita ok tapi cubalah gunakan EJAAN yang betul bukan pakai ejaan SMS. Belajar tinggikan tak kan tak tahu eja kot

  2. Mae says:

    dah abis baca kisah diatas, cuba pula baca yang ini :

    http://www.ismail.com.my/misteriperkahwinan.htm

  3. Anonymous says:

    wowowowo… angker giler cite ni…, smpai rasa x bernapas je…. huhuhu

    kesian kat naim n salleh…. al fatihah….

  4. Ridzuan says:

    Salam Perantauan. Saya bersetuju dengan Tanpa Nama, susah nak faham cerita dalam ejaan dan bahasa SMS, tapi saya baca juga hingga habis.Ceritanya tentu benar,sebab nampak terserlah'authenticity'nya, tambah pula flow storynya menarik.Seorang rakanku semasa bekerja di New Zealand,budak Kelang juga menceritakan suatu kisah seakan serupa di Kg Kuantan, Kelang, kalau tak silap. Rumah 'keras' tegar, juga 2 tingkat, tapi separuh kayu. Sewanya murah, rakan ku sekeluarga tetap tinggal disitu selama 2 tahun, kerana terdesak, cerita ini sekitar 1999, 2000. Sering diganggu hantu pocong di tingkat atas,hantu wanita di dapur. Mereka sekeluarga siap tidur beramai ramai di ruang tamu di bawah kerana ketakutan. Telah dibuat tahlil doa selamat masuk rumah dan sebagainya,gangguan tetap berterusan selama 2 tahun. Tambah masaalah lagi,rumah berkenaan sering dipanah petir sekurang-kurangnya 2 kali sehingga barang letrik habis terbakar dan punah.Mereka terpaksa juga berpindah kerana tidak tahan diganggu.Mungkin sesiapa yang tahu rumah tersebut boleh menyiarkan gambarnya. Pengajaran yang mungkin diperolehi ialah jangan buat rumah 2 tingkat, kerana bila anak-anak dah besar mereka akan berkeluarga dan meninggalkan rumah berkenaan, jadi tingkat atas biasanya akan kosong. Bila kosong, penghuni lain akan masuk, biasanya makhluk yang tak diingini. Lagi pun bila dah pencen, malas dan tak larat nak naik turun tangga.Wassalam.
    [email protected]
    Australia Barat.

  5. Anonymous says:

    apa punya tulisan la ni, jangan menulislah kalau tak tahu mengeja…..menyusahkan

  6. Ni mcm copy paste dr obefiend

  7. Anonymous says:

    ok je ak bce…org tue je x leti short form..hahaha

  8. Anonymous says:

    tu sebab menunjukkan yang kau tu bodeh BM tak lulus gamak nya budak kat atas ini

  9. Anonymous says:

    bahasa rojak ja pn..xkn bnda nie pn jd isu..yg pntg pham isi dia..haha..rilek sudah

  10. Medan375 says:

    Memang copy paste..ni cerita sebenar psl banglo dalam gambar tu..

    http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=491946&extra=&page=5

    Banglo ni kat bukit Jana taiping. Diorang citer banglo tu orang nak jual murah tapi takde orang nak beli. Jiran sebelah siap buat penghadang pagar tinggi lagi taknak nampak rumah tu..

    p/s: at least bg ler credit sket nak copy dr laman orang lain…

  11. Fazila says:

    kalau aku ..dah bagi dah citer ni kat producer mana2… menarik ni beb. tak le dungu cam citer indon ..pochong sana sini..
    pasal bahasa.. budak ni menaip citer tu ikut perasaan dia. pelik betul orang melayu ni… tengok sesuatu,mesti dari sudut negatif. tak habih2 kondem. grow up la.. apa kata ,kalau tak puas hati, ko olah balik citer ni ikut bahasa betul. ni asik hantam aje.. puiii…
    well done pencerita. takziah atas kehilangan kawan2.

  12. Sity Hawaa Safiee says:

    cerita lain , gmbaq lain

  13. Ustaz_Fauzi says:

    Salam..
    Ni ustaz baca kat salah 1 forum…

    -
    Kisah ni berlaku di rumah banglo makcik aku kat taping (Jalan temenggong) sekitar tahun 1990an…nama umah makcik aku ni 'Sangkuriang Villa'…
    Makcik aku ni ada anak laki (sepupu aku) yang boleh nampak benda-benda aneh..kira sixsenth la..
    Dari kecik lagi sepupu aku ni boleh nampak hantu & jin masa tinggal kat umah tu. Sampai sekarang dia still nampak lagi tapi tak selalulah mcm dulu.
    Rumah makcik aku ni pulak bekas peninggalan masa zaman british yang menduduki taiping dulu..tahu je lah umah banglo zaman british dulu, bawah batu atas kayu. Ada tiang2 besar dan kat belakang umah makcik aku ni ade pokok ketapang tinggi yang dahan dia mencecah bumbung rumah. Suasana sekeliling redup & suram je.. (skarang ni rumah tu dah jadi opis tentera & makcik aku ni dah pindah tmpat lain). Kalau ade forumer kat sini berasal dari taiping mesti tahu rumah banglo lama sebelah asrama kem askar Taiping tu. Kalo dok kat area umah ni, bila time azan maghrib atau azan subuh je msti dengar bunyi anjing menyalak sayup2 je kt sekitar umah tu..bila kuar tengok takde pun kelibat anjing kat area situ..memang menyeramkan…
    Setiap cuti sekolah hujung tahun je aku ngan family selalu datang umah diorang bermalam..so sepupu aku ni mula la bukak cerita…
    Dari kecik dia boleh nampak & berkawan dengan jin, dia siap makan,minum & bermain sekali dengan jin tu. Tapi yang bestnye cuma dia je yang nampak tapi orang lain tak nampak. Pernah kitoran suruh dia lakarkan gambaran jin tu, rupa dia macam kartun dalam citer casper… makcik aku ni pada mulanya takut jugak tengok keadaan anak dia ni…
    Ada skali tu makcik aku dengar sepupu aku ni borak dengan seseorang kat buaian depan umah dia..bila makcik aku keluar tengok, takde orang lain cuma sepupu aku je kat situ..terus makcik aku tarik masuk dalam umah. Masa sepupu aku nak mandi pulak dia nampak ada tangan berbulu kat celah tingkap bilik mandi tu tengah lambai kat dia. Bila dia pandang balik benda tu dah takde..
    Pernah terjadi masa aku dengan family datang tido kat umah dia. Family pakcik aku yang lain pun datang bermalam jugak..So petang tu hujan renyai2, kitorang dengan sepupu yang lain tak boleh kuar umah & just main nyorok2 kat tingkat atas umah dia. Siap main baling2 bantal dan yang bestnye kitorang main baling-baling 1 teddy bear ni sampai tercabut mata dia sebelah. Alih2 tengok, teddy bear tu dah macam ngeri…
    astu masa dekat maghrib tu pulak ade sekor kelawar hitam masuk umah dia. Kitorang pun halau la kelawar tu keluar. Ntah macamana sepupu aku ni pulak tersilap pukul klawar tu dengan penyapu sampai mati…
    then malam tu kitorang tido berhimpit2 kat tingkat atas tu..masing2 dah takut sebab teringat kelawar yang mati tu takut datang kacau kitorang..
    Tengah malam tu…sepupu aku ni tiba-tiba terjaga. Dalam ramai-ramai tu dia tido tepi sekali..masa tu dlm gelap..dia rasa ade orang mendengus kat sebelah dia (dari tepi dia yang takde org tu). Bila dia bukak mata je dia tengok ada sepasang mata merah terjegil tengah pandang dia macam orang tengah marah.
    Apa lagi sepupu aku ni terperanjat terus bukak lampu & kejut sepupu2 aku yang lain. Kitorang semua bangun..pastu dalam dok kecoh2 tu…tiba-tiba ada sedara aku yang lain ni tunjuk ada kesan calar kat badan dia sampai luka2.. kitorang pun tanya la kot2 dia kena apa2 masa tido. Ntah dia cakap takde plak. Sedar2 je dah ade calar tu. Bila kitorng pikir balik agak2nye benda tu kacau sebab kitorang bunuh klawar petang tu kot…wallahualam…

  14. Ustaz_Fauzi says:

    Sambungan…

    Kisah Banglo JKR94 di Taiping (seperti yang dicerita oleh hamba Allah ni)

    Member aku ni 1 group datang shooting kat taiping untuk siapkan 1 dokumentari ni berkenaan dengan bangunan2 lama kat taiping ni..

    Petang tu sekitar jam 5, diorang singgah la kat area umah makcik aku ni kononnya nak amik gambar umah2 lama kat area situ. Salah 1 umah yang diorang amik gambar ni ialah umah nombor JKR94 tu. Masa diorang amik gambar umah tu.. kebetulan lalu sorang abg askar ni, bagitahu diorang supaya jangan masuk umah no ‘JKR94’ tu memandangkan hari dah hampir senja. So diorang ni amik la gambar umah tu dari luar je..

    Setelah selesai amik gambar tu diorang ni berkemas2 la nak balik. Sebelum balik tu abg askar siap pesan lagi suruh diorang bersihkan diri dengan baca apa2 yg patut bagi mengelakkan ada benda ikut balik umah… Waktu tu jam menunjukkan hampir pukul 7 malam…

    Tengah diorang bersiap2 dah naik keta tu, tiba-tiba muncul 1 pompuan ni naik motor dengan anak dia menuju ke arah keta diorang. Pompuan tu berhentikan motor dia betul2 sebelah pintu driver. Driver diorang yang tengah terkejut tu buka la tingkap tanya pompuan tu kenapa… mane la tahu kot2 pompuan tu dalam kesusahan ke ape…

    Masa tu diorang yang lain semua tak syak apa2 pun pasal pompuan tu. Cuma nampak air muka pompuan tu keruh sket & berpeluh2 macam dalam kesusahan.. So pompuan tu citer la yang suami dia ni dah tinggalkan dia, then dia perlukan sket bantuan kewangan dari orang lain.

    “Tadi akak dah pergi mintak tolong kat orang2 masjid depan tuu..tapi diorang wat tak endah je..pastu akak cuba mintak tolong dengan askar2 kat situ, sama jugak langsung buat-buat tak nampak akak..” akak tu bgtahu sambil tangannya menunjuk2 ke arah kem tersebut.

    “Sekarang ni akak tak tahu nak mintak tolong kat mana lagi dah…” Diorang ni tanya la akak tu tinggal mana.. so akak tu jawab,

    “Sekarang ni akak tinggal sementara dengan tuan akak kat umah banglo atas bukit tuu yang dekat dengan tasik taiping…”

    Masa tu member aku ni dah rasa tak sedap hati…dah la masa tu kawasan tu dah gelap..jam dah dekat 7 lebih.. masa tu bunyi anjing dah mula menyalak kat sekitar umah tu sayup2 je…

    kemudian akak tu bagitau lagi…
    “Akak amik upah tolong tuan akak tu jaga umah dia & bersihkan taman2 kat situ..tapi akak masih x mampu nak bayar sewa umah…”

    Masa tu member aku yang duduk kat blakang seat driver ni dah rasa tak sedap hati & perasan yang anak akak atas motor tu pandang dia semacam je.. dia tengok mata budak tu bersinar sket & menggerunkan.. Member aku ni dah mula berdebar, pastu dia try la jenguk kat luar tingkap nak tanya akak tu.. tiba-tiba member aku ni terperasan sesuatu…
    -bersambung-

  15. Admin says:

    @Ustaz_Fauzi Salam, Terima Kasih Ustaz_Fauzi..saya akan Share dengan pembaca di ZooMartis

  16. Anonymous says:

    citer nih bnyk sy xphm…

  17. Smuccinna says:

    Hello. And Bye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge